Yenidoğan Bebeğin İlk Banyosu
Yenidoğan Bebeğin İlk Banyosu
Dünyaya gözlerini yeni açmış hassas ve narin olan bebekleri yıkamak zor olmaktan çok insanı endişelendiren bir durumdur. Yeni doğmuş olan bebeğin vücudu hassas olduğundan yıkarken veya dokunurken oldukça dikkat etmek gerekir. Normal gelişmiş bir insan vücuduna göre daha hassas olan bebekler çok kirlenmezler ve fazla yıkama ciltlerini kurutabileceğinden bebek sağlığı için çok sık olarak yıkanmamaların da fayda var. Ancak banyodan ve sudan hoşlanması için bebeğinizi önceden suya alıştırmanız önemlidir.
ÜRÜNE GİTMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYIN!
Yenidoğan bebekler pek kirlenmezler ve suyla çok fazla temas etmeleri hassas ciltlerinin kurumasına neden olabilir. Bu sebeple bebek bakımı için ona her gün banyo yaptırmanız gerekli değildir. Bezini her değiştirdiğinizde bebeğinizin poposunu iyice temizlediğiniz sürece, başlarda haftada iki kez banyo yaptırmanız yeterli olacaktır. Bebeğinizin -eğer varsa- saçını da her banyoda şampuanlamanız gerekmeyebilir. Sadece gerekli olduğu zaman saçına şampuan kullanmanız bebeğinizin narin cildinin zarar görmesini engelleyecektir. Birçok bebek kısa zamanda banyonun içinde suyla oynamayı sevmeye başlamalarına rağmen her suyla temas edişlerinde tepki gösterebiliyorlar. Bu süreç hayatı ve çevresini yeni tanıyan bebekler için oldukça normaldir. Hem kendiniz için hem de bebeğiniz için banyoyu eğlenceli ve güvenli kılmak ve keyifli bir banyo geçirmek için ihtiyacınız olabilecek bebek bakım ürünlerinin tamamına miningaa.com sitemizden kolayca sahip olun ve bebeğinizle banyoda keyifli zamanlar geçirin.
Yeni doğan bebeğinizin bakımını yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar;
- Bebeğinizin göbek bağı henüz düşmediyse yumuşak bir bebek süngeri ve ılık su ile nazikçe temizleyin, ardından bir havlu yardımıyla aynı hassasiyetle kurulayın. Bebeğinizin göbek kordonunu mümkün olduğunca kuru tutmaya özen gösterin.
- Göbek bağı düştükten sonra, bebeğiniz ilk banyosuna hazır. Bebek küvetini 8 – 10 cm. yüksekliğinde ılık su ile doldurup bebeğinizin başı ve vücudunun her zaman kollarınızla güvenle desteklendiğinden emin olduktan sonra yıkamaya başlayabilirsiniz.
- Bebeğinizi yumuşak bir bez veya sünger yardımıyla ile ya da sadece ellerinizle temizleyebilirsiniz. Vücudunu temizlerken karnının üzerine sıcak ve ıslak bir bez koyarak bebeğinizin sıcak ve rahat olmasını sağlayabilirsiniz.
- Bebeğinizin her yerini sırayla silin, gördüğünüz soyulmuş deri parçalarını süngerle temizleyin. Kulaklarının arkasını, el ve ayak parmaklarının aralarını, kollarının altını temizlemeyi ihmal etmeyin ve özellikle kirin toplandığı boynundaki ve uyluklarındaki deri boğumlarının arasını temizlemeye dikkat edin.
- Bebeğiniz temizlendiğinde, beklemeden onu küvetten çıkarın ve havluyla sarın. Başının üst kısmının da havluyla örtülmüş olmasına dikkat edip tamamıyla kuruyuncaya kadar havlusunu çıkarmayın.
- Bebeğinizi yıkarken ilk zamanlarda suda çok durmamasına dikkat edin. Banyoda yıkama süresinden daha fazla kalmanız bebeğinizin üşümesine ve hasta olmasına neden olabilir.